Heden

Volgende boeken, artikelen en films hebben indruk op me gemaakt

november 2020 Anton Slotboom De zin van het leven ben je zelf: het compromisloze bestaan van Jules Deelder. Een prettig leesbaar overzicht met, gelukkig, vooral veel aandacht voor zijn werk als dichter, schrijver en performer. Jules Deelder heb ik altijd erg gewaardeerd omdat hij zeer serieus wat betreft het maken van een goed gedicht, maar tegelijkertijd de humor bezat om de gevestigde orde te 'kietelen'. Het is betekenisvol en urgent wat hij deed. Met hem is een tijdperk afgesloten, waar het gesproken woord en de dichtkunst 'er toe deed'. De hedendaagse letteren gaat ten onder aan een overdaad aan ironie en sarcasme. Blijf Deelder lezen, vooral zijn gedichten.
oktober 2020 Michel Le Van Quyen, Wat stilte met je hersenen doet.  Een Franse neurowetenschapper die na burn-out klachten zich verdiept in het tekort aan stilte en wat dat doet met de gezondheid. Een goed te volgen verhaal van hoe wat een aantal spirituele denkers als contemplatie en meditatie beschrijven, door de wetenschappelijke kennis vanuit hersenonderzoek bevestigd wordt.
september 2020 Byung-Chul Han, Kapitalismus und Todestrieb. Een Koreaans-Duitse filosoof die heerlijk pretentieloos, maar scherp en helder formulerend precies de vinger op de zere plek van de tijd legt: hoe het neoliberale ideologisch en economisch project een specifieke en ingrijpende vervreemding heeft veroorzaakt bij de meerderheid van de wereldbevolking. De essays beslaan veel aspecten van deze ontwikkeling. In een gesprek met twee theatermakers vooral een rake observatie van Byung-Chul Han hoe het kapitalisme niet met 'stilte' kan omgaan. Het altijd 'affectief aanstaan' van mensen (communicatie met gebruik van affectie: het gezegde moet je 'raken'), leidt zo tot een politiek-culturele situatie waarin de 'framing' van extreemrechts het meest effectief blijkt, en hierdoor de fascistische tendens versterkt. 
augustus 2020 Hanna Bervoets, Welkom in het rijk der zieken. Interessante en actuele beschrijving wat iemand overkomt met Q-koorts en hierdoor in de surrealistische wereld van dokters, alternatieve genezers en patiëntenverenigingen terecht komt. Met intelligente fantasy-beschrijving van een rijk waar zieken heen gaan. 

Ik werk nu aan


december 2020 Informatievoorziening rond Vanzelfsprekend2020 regelen, waaronder artikel en informatiefilmpjes
oktober 2020 Update Vanzelfsprekend online realiseren en Mezzedo Matrix ontwikkelen. Via Stichting Resultaatmeetgroep
september 2020 Aan een update van de vragenlijsten van Vanzelfsprekend. Via Stichting Resultaatmeetgroep

Bestuursverantwoordelijkheden

Penningmeester/secretaris Stichting Resultaatmeetgroep
Voorzitter Stichting Marx Ceasar Asimov