Adstructiefilms

Filmpjes/Animaties door mij geproduceerd (2012-2018)

Hieronder staat een selectie van de filmpjes/animaties die ik produceerde in de periode van Adstructie.

Mijn taak was het project te verkopen/bedenken en de financiën te regelen. Daarnaast stuurde ik de betreffende professionals aan. Maar meest doorslaggevende bijdrage was het vinden van de ervaringsdeskundigen, die hun verhaal wilden doen. Hen bij het verhaal maken en dat uitbeelden begeleiden, was mijn hoofdtaak.

Deze films hadden nooit de vorm gehad, zonder de samenwerking en jarenlange vriendschap met Stein van der Zon. Mijn ideeën en de uiteindelijke realisatie door Vanderzon Visueel leverde uiteindelijk het resultaat op dat u hieronder ziet. 

Deze producten waren er ook niet gekomen zonder de medewerking van Nathalie, Tim en Janneke.

En natuurlijk de moedige ervaringsdeskundigen die in de films optreden: hulde aan Eddy, Jeffrey, Simone en Anita!

Eerste Animatie voor WMO ambassadeurs

Toen ik in 2012 begon als ondersteuner van WMO ambassadeurs, een groep ervaringsdeskundigen dat gevraagd en ongevraagd de gemeente adviseerde over WMO-beleid, was een van de uitdagingen goed uit te beelden wat we precies deden en met welk doel. Dankzij een meevaller, er was budget over aan het eind van het jaar, kon ik samen met Stein deze animatie maken. De tekst schreef ik, Stein maakte de animatie en we hadden een fijne medewerking van Janneke die de tekst insprak. De animatie geeft mooi weer hoe in die jaren (2012-2017) de WMO ambassadeurs langzaam maar zeker zich door-ontwikkelden van belangenbehartigers naar ervaringsdeskundigen, die naast advies ook zelf direct aan de slag gingen met steun en advies geven aan stad- en dorpsgenoten.

Animatie WMO ambassadeurs

Een eigen verhaal in beeld en geluid

Een jaar na de animatie was er weer een meevaller: ik was niet zo duur als ondersteuner, dus er was geld over. Ik kon de WMO ambassadeurs een project laten doen, waarbij zij eerst een PowerPoint-cursus kregen, er daarin een verhaal produceerden en we dat verhaal opnamen in de studio van Tim. Stein maakte de intro en outro. Ik zette de geluidsband onder de PowerPoint . Tim maakte dat af met muziek.  We kregen daarmee vijf korte filmpjes, die we presenteerden in een goed bezochte bijeenkomst in Desmet Theater. Ik presenteer hier mijn favoriete exemplaar: die van Eddy.

Eddy, een WMO ambassadeur vertelt

Hoe het ene verhaal het andere werd

Stein en ik wilden een nieuw idee uitwerken hoe productie aan te pakken. Inmiddels had ik met PersonalizedPR en Adstructie een eigen vorm ontwikkeld hoe filmpjes voor informatiecampagnes te produceren. Ook mijn deelname aan TEAM ED gaf een nieuwe richting hoe een boodschap van een ervaringsdeskundige. Hoe je iemand die vanuit een informele, peersupport-perspectief kijkt naar zorg en welzijn, een vorm kan geven in een filmpje. Stein en ik hebben de geluidsband van Jeffrey in het vorige project in een nieuwe vormgeving gedaan. Dat was mogelijk omdat we beschikten over een mooie fotoreportage van Nathalie van Jeffrey's werk als ervaringsdeskundige ondersteuner.

Jeffrey, de ervaringsdeskundige coach

Klanten een PersonalizedPR-filmpje leveren

Vanuit Adstructie BV probeerde ik het hiervoor bedachte PR-procedé: waarin ik, samen met een ervaringsdeskundige, een boodschap van vernieuwende zorg en welzijn uitbeeld, aan de man te brengen. In enkele gevallen is dat ook tot uiteindelijk product geworden. Ik presenteer hier de twee waar ik trots op ben: Simone die mooi vertelt dat zij precies gevonden heeft wat zij zocht en een fotostrip die we maakten van Anita die op zoek gaat naar wat zij nodig heeft. 

Een vernieuwde vorm van welzijn uitgebeeld

Hoe vind ik wat ik nodig heb: een fotostrip van welzijnsland

Interesse in zo'n filmpje?

Stein en ik zijn nog steeds bereid u en uw organisatie uit te beelden met dit procedé: een ervaringsdeskundige aan het woord. Stuur een bericht via het formulier en we nemen contact met u op.
Het contact formulier kan niet in deze browser worden gebruikt.
Upgrade uw browser naar een nieuwere versie of neem op een andere manier contact met ons op.
Bewijs dat je geen robot bent
Sleep het blauwe puzzelstukje naar rechts.
* Verplichte velden